Дуже молоді овочі тушкують окремо з маслом у солоній воді: бамію цілими плодами, морквини нарізають уздовж навпіл, скорцонеру — на поздовжні скибочки, спаржу — довгастими шматочками, цвітну капусту — окремими суцвіттями, печериці — соломкою. Бамію, моркву, спаржу, скорцонеру перемішують з борошном, викладають у змащену маслом і посипану сухарями форму, запікають 10 хв та прикрашають цвітною капустою, печерицями та вареними й нарізаними соломкою кальмарами. Подають политою сухарним соусом.
По 200 г бамії, скорцонери, моркви, спаржі, по 150 цвітної капусти, печериць і кальмарів, 100 г вершкового масла, 2 столові ложки сухарів, 1 столова ложка борошна, сіль.
|