Коренеплід селери, моркву, яблуко натирають на крупній тертці, додають кислий сир з молоком, добре перемішують, викладають на листки салату у салатницю, прикрашають зеленню цибулі або селери, тертими горіхами, пареним чорносливом.
Пагони капусти брокколі нарізають тонкими кружальцями, сир, молоду моркву натирають на крупній тертці, листки мангольду нарізають смужками, цибулю-слизун січуть і розтирають з сіллю. Все обережно перемішують, заправляють майонезом. Салат викладають у салатницю на листки
... Читати далі »
Листки капусти нарізають довгими смужками, моркву й яблуко натирають на крупній тертці, заправляють майонезом, селерою або кмином, поливають заправкою І.
300 г пекінської капусти, по одному яблуку і морквині, майоран, се
... Читати далі »
Нарізаний крес-салат або салатну гірчицю з'єднують з натертим плавленим сиром і зеленим горошком, заправляють майонезом, викладають у салатницю на листки зеленого салату, прикрашають скибочками яйця й зеленою цибулею.
Шпинат або мангольд і ревінь нарізають, з'єднують з посіченою цибулею-слизуном, заправляють посіченою редискою або салатною гірчицею, крес-салатом, потертим хріном, коренеплодом кмину та олією. Зверху прикрашають скибочками вареного яйця та
... Читати далі »
Зелень і коренеплоди селери, листки гірчиці або крес-салату січуть та заливають заправкою І, витримують у емальованій посудині 1 год. Додають нарізані соломкою яблука, варені гриби, шинку (ковбасу, м'ясо), приправляють майонезом й обережно змішують. Салат викладают
... Читати далі »
Головочки нарізають тонкими кружальцями, яблуко натирають на крупній тертці, змішують, додають нашатковану зелену цибулю і заправку II. Залишають на 30 хв, перекладають у салатник, заправляють майонезом, прикрашають гілочками фенхелю або петрушки. Замість головочок фенх
... Читати далі »
Листки огіркової трави нарізають, з'єднують з посіченою редискою або листками гірчиці, додають листки красолі і заправляють лимонним соком із сметаною або олією.
300 г огіркової трави, 100 г — редиски або гірчиці, 5
... Читати далі »