Шматочки хліба розмочують у воді, варять на слабкому вогні до утворення пюре, додають гілочку меліси й змієголовника, виймають прянощі, додають нарізаний ревінь і томлять 5—10 хв, заправляють цукром і вершковим маслом (замість хліба можна використовувати манні крупи). <
... Читати далі »
Кисле молоко або кефір збивають з холодною кип'яченою водою (1:2). Зелень огіркової трави, крес-салату, кропу, кмину розтирають з сіллю і олією, додають до збитого кефіру, ще збивають. Подають охолодженим, приправляють горіхами або посіченими вареними яйцями.
Ревінь нарізають та віднарюють у воді або бульйоні, настоюють, охолоджують відвар, проціджують. Обчищений буряк варять у воді з оцтом, охолоджують, виймають, шаткують. Відвари буряка і ревеню змішують. Зелену цибулю січуть, розтирають з яйцем і сіллю, змішують з нарізан
... Читати далі »
Листки огіркової трави дрібно січуть, листки крес-салату, гірчиці, зеленої цибулі ріжуть та розтирають з сіллю і вареним жовтком, варену картоплю нарізають кубиками, січуть варені яйця і м'ясо. Все обережно перемішують і залипають квасом. Подають із зеленню кропу й смет
... Читати далі »
Картоплю нарізають кубиками, скорцонеру — кружальцями, моркву натирають на крупній тертці і варять у невеликій кількості солоної води до готовності, додають кипляче молоко й вершкове масло, відразу знімають з вогню. Скорцонеру можна замінити на вівсяний корінь, кук
... Читати далі »
Буряк, нарізаний соломкою, тушкують до готовності з оцтом і бульйоном. Моркву, петрушку, цибулю нарізають соломкою й пасерують на вершковому маслі з борошном. У киплячий бульйон кладуть нарізану картоплю. Листки шпинату (мангольду, лободи) та черешки ревеню нарізають ву
... Читати далі »
Коренеплоди чистять, нарізають соломкою, підсмажують з кмином у вершковому маслі до золотистого кольору, додають борошно, пасерують, обережно розбавляють киплячою солоною водою, посипають посіченою зеленою цибулею та кропом (замість топінамбуру можна використовувані ско
... Читати далі »
Спаржу злегка проварюють у невеликій кількості підсоленої води, вливають киплячу воду, розмішують борошно у молоці та додають тонкою цівкою у суп, заправляють цукром, вершковим маслом, жовтком (замість спаржі можна використовувати скорцонеру або вівсяний корінь, пастерн
... Читати далі »
Молоко кип'ятять з маргарином і прянощами, засипають манні крупи і розмішують, поки не утвориться гладенька грудка, знімають з вогню, вбивають яйце і додають посічену зелень, сіль. Змоченою в холодній воді ложкою формують галушки і варять їх у киплячій воді, м'ясному аб
... Читати далі »
Коренеплоди моркви й пастернаку обчищають, нарізають кружальцями і відварюють. Нарізану бамію варять у солоній воді до м'якості. Відварені овочі кладуть у киплячий або овочевий проціджений бульйон, знімають з вогню, посипають посіченою зеленою цибулею, кропом або петруш
... Читати далі »
Коренеплоди моркви, селери, петрушки, пастернаку обчищають, нарізають соломкою, варять у невеликій кількості води до готовності. Цвітну або брюссельську капусту, брокколі, кольрабі подрібнюють і варять до м'якості. Зварені овочі обережно об'єднують і заливають киплячим м'ясн
... Читати далі »