Сирий промитий і висушений рис прогрівають з олією, підливають киплячу воду, підсолюють, варять 10 хв. на малому вогні, додають посічений кріп і доводять до готовності. Подають гарячим або холодним.
Коренеплоди пастернаку, петрушки й буряка чистять та натирають на дрібній тертці. Всі овочі окремо злегка підсмажують на олії, змішують і заправляють підсмаженою цибулею й томатним соком, тушкують 30—40 хв, заправляють майораном, васильками, гісопом та оцтом.
Кислий сир віджимають, протирають крізь сито і змішують з дрібно посіченою і розтертою з сіллю зеленню, додають сирий жовток і сметану, перемішують і викладають у форму для охолодження.
300 г сиру, 1 жовток, 2 столові ложки с
... Читати далі »
Варені коренеплоди подрібнюють на м'ясорубці і з'єднують з підсмаженою на олії цибулею та вареним пропущеним на м'ясорубці м'ясом, добре перемішують, пропускають суміш через м'ясорубку. Сметану збивають, додаючи жовток, вливають у паштетну масу, солять, додають майоран,
... Читати далі »
Нарізану бамію тушкують, додають посічену й перетерту з сіллю зелену цибулю, нарізану петрушку або кріп, посипають чабером, заправляють салатною заправкою І або II.
500 г бамії, 2 столові ложки цибулі, 1 столова
... Читати далі »
Варений коренеплід нарізають кружальцями або кубиками, змішують з олією, оцтом, солять, приправляють зеленою цибулею і майораном або васильками, гісопом.
750 г селери, 2 столові ложки олії, 5 столових
... Читати далі »
Коренеплід селери, моркву, яблуко натирають на крупній тертці, додають кислий сир з молоком, добре перемішують, викладають на листки салату у салатницю, прикрашають зеленню цибулі або селери, тертими горіхами, пареним чорносливом.
Пагони капусти брокколі нарізають тонкими кружальцями, сир, молоду моркву натирають на крупній тертці, листки мангольду нарізають смужками, цибулю-слизун січуть і розтирають з сіллю. Все обережно перемішують, заправляють майонезом. Салат викладають у салатницю на листки
... Читати далі »