Листки капусти нарізають довгими смужками, моркву й яблуко натирають на крупній тертці, заправляють майонезом, селерою або кмином, поливають заправкою І.
300 г пекінської капусти, по одному яблуку і морквині, майоран, се
... Читати далі »
Нарізаний крес-салат або салатну гірчицю з'єднують з натертим плавленим сиром і зеленим горошком, заправляють майонезом, викладають у салатницю на листки зеленого салату, прикрашають скибочками яйця й зеленою цибулею.
Шпинат або мангольд і ревінь нарізають, з'єднують з посіченою цибулею-слизуном, заправляють посіченою редискою або салатною гірчицею, крес-салатом, потертим хріном, коренеплодом кмину та олією. Зверху прикрашають скибочками вареного яйця та
... Читати далі »
Зелень і коренеплоди селери, листки гірчиці або крес-салату січуть та заливають заправкою І, витримують у емальованій посудині 1 год. Додають нарізані соломкою яблука, варені гриби, шинку (ковбасу, м'ясо), приправляють майонезом й обережно змішують. Салат викладают
... Читати далі »
Головочки нарізають тонкими кружальцями, яблуко натирають на крупній тертці, змішують, додають нашатковану зелену цибулю і заправку II. Залишають на 30 хв, перекладають у салатник, заправляють майонезом, прикрашають гілочками фенхелю або петрушки. Замість головочок фенх
... Читати далі »
Листки огіркової трави нарізають, з'єднують з посіченою редискою або листками гірчиці, додають листки красолі і заправляють лимонним соком із сметаною або олією.
300 г огіркової трави, 100 г — редиски або гірчиці, 5
... Читати далі »
Листки зеленого салату нарізають і з'єднують з нарізаним на скибочки вареним яйцем у натертій часником салатниці, зволожують заправкою ПІ, прикрашають нарізаною петрушкою та кропом.
400 г зеленого салату, 2 яйця, 1 порція
... Читати далі »