Субота
18.05.2024
16:55
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Вітаміни з грядки
Головна Реєстрація Вхід
Блог »
Меню сайту

Категорії розділу
Салати [23]
Овочеві гарніри [9]
Закуски [9]
Супи [13]
Соуси [10]
Другі страви [10]
Солодкі страви [0]
Напої [0]
Заготовки [0]

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 117

Статистика
Каталог webplus.info
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу

Головна » 2010 » Червень » 18
     Дуже молоді овочі тушкують окремо з маслом у солоній воді: бамію цілими плодами, морквини нарізають уздовж навпіл, скорцонеру — на поздовжні скибочки, спаржу — довгастими шматочками, цвітну капусту — окремими суцвіттями, печериці — соломкою. Бамію, моркву, спаржу, скорц ... Читати далі »
Категорія: Другі страви | Переглядів: 611 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     По черзі підсмажують нарізані великими шматочками бамію або скорцонеру, баклажани, пастернак, картоплю. Складають овочі в каструлю і тушкують на слабкому вогні 20 хв, підсолюють, заправляють лимонною кислотою або нарізаними помідорами, смаженою цибулею, зеленню кропу, п ... Читати далі »
Категорія: Другі страви | Переглядів: 952 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Подрібнені зерна кукурудзи варять у солоній воді, проціджують, додають до тушкованої кружальцями моркви, заправляють борошном, маслом і молоком, підсолюють, добре прогрівають при помішуванні.

     500 г кукурудзи, 200 г моркви, по ... Читати далі »
Категорія: Другі страви | Переглядів: 737 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Томатний сік збивають з розтертою з сіллю зеленню крес-салату або коріандру, кропу, петрушки, селери, приправляють васильками і чабером, сіллю.

     200 г томатного соку, 100 г зелені (суміш або кожного ниду окремо), прянощі, сіль ... Читати далі »
Категорія: Соуси | Переглядів: 748 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Вершки збивають у круту піну. Яблука і хрін обчищають, натирають на дрібній тертці, змішують, додають лимонний сік, цукор, сіль і по ложці, збиваючи, додають вершки; охолоджують.
 
     0,5 склянки вершків, 2 яблука, 1 корінь х ... Читати далі »
Категорія: Соуси | Переглядів: 634 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (1)

     Сметану збивають і додають кефір, розтертий часник, зелень коріандру, кропу, тургуну, м'яти і товчені горіхи.
 
     200 г сметани, 100 г кефіру, по 1 чайній ложці часнику і м'яти, по 1 столовій ложці коріандру, кропу, тур ... Читати далі »
Категорія: Соуси | Переглядів: 753 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Зелену цибулю нарізають шматочками 1 см, коренеплід селери натирають на крупній тертці, додають олію, лимонний сік, кмин, коріандр, гісоп, майоран, заливають кип'ятком і тушкують 5—7 хв.
 
     0,5 л води, по 0,5 кг циб ... Читати далі »
Категорія: Соуси | Переглядів: 693 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Нарізаний ревінь тушать у воді, приготовляють рідке пюре, додають розтерту на однорідну масу зелень гірчиці, приправляють сіллю і цукром, меленими горіхами, васильками.
 
     По 200 г води, ревеню і гірчиці, 2 столові ... Читати далі »
Категорія: Соуси | Переглядів: 612 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Ретельно розтирають кислий сир і додають посічену петрушку, кріп, огіркову траву, гірчицю салатну. Не припиняючи розтирання, по ложці додають олію, потім молоко, заправляють сіллю і васильками, любистком.
     150 г сиру, 0,5 скля ... Читати далі »
Категорія: Соуси | Переглядів: 649 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Жовтки змішують з сіллю і краплями додають олію, розтираючи до густоти сметани. Не припиняючи розтирання, додаючть розтерту зелень цибулі, красолі, петрушки, меліси або змієголовпика, заправляють оцтом.
 
     2 жо ... Читати далі »
Категорія: Соуси | Переглядів: 815 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     У маргарині підсмажують борошно, додають молоко з водою, варять, знімають з вогню, додають тертий на дрібній тертці хрін, заправляють лимонним соком або яблучним оцтом, сіллю, цукром.

     По 1 столовій ложці маргарину і борошна, ... Читати далі »
Категорія: Соуси | Переглядів: 700 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     У розігрітому маргарині підсмажують борошно та цибулю, додають потроху збиту з водою сметану, проварюють 3 хв, заправляють гілочкамн гісопу, майорану, васильків, любистку, залишають на 10 хв, проціджують, додають тертий кмин, сіль.
Категорія: Соуси | Переглядів: 654 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Маргарин розігрівають, підсмажують у ньому борошно до яскраво-золотистого кольору, додають потроху холодне молоко, бульйон або воду при постійному розмішуванні маси. Варять 5—7 хв, знімають з вогню, збивають з жовтком, додаючи при цьому посічену й розтерту з сіллю ... Читати далі »
Категорія: Соуси | Переглядів: 782 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Вівсяні або кукурудзяні пластівці заливають киплячим молоком на 1 год. Нарізаний ревінь пересипають цукром, щоб пустив сік, томлять на слабкому вогні 5—10 хв, обережно змішують з розмоченими пластівцями. Подають посипаним товченими горіхами.
Категорія: Супи | Переглядів: 600 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Шматочки хліба розмочують у воді, варять на слабкому вогні до утворення пюре, додають гілочку меліси й змієголовника, виймають прянощі, додають нарізаний ревінь і томлять 5—10 хв, заправляють цукром і вершковим маслом (замість хліба можна використовувати манні крупи). < ... Читати далі »
Категорія: Супи | Переглядів: 659 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Кисле молоко або кефір збивають з холодною кип'яченою водою (1:2). Зелень огіркової трави, крес-салату, кропу, кмину розтирають з сіллю і олією, додають до збитого кефіру, ще збивають. Подають охолодженим, приправляють горіхами або посіченими вареними яйцями.
... Читати далі »
Категорія: Супи | Переглядів: 607 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Ревінь нарізають та віднарюють у воді або бульйоні, настоюють, охолоджують відвар, проціджують. Обчищений буряк варять у воді з оцтом, охолоджують, виймають, шаткують. Відвари буряка і ревеню змішують. Зелену цибулю січуть, розтирають з яйцем і сіллю, змішують з нарізан ... Читати далі »
Категорія: Супи | Переглядів: 684 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Листки огіркової трави дрібно січуть, листки крес-салату, гірчиці, зеленої цибулі ріжуть та розтирають з сіллю і вареним жовтком, варену картоплю нарізають кубиками, січуть варені яйця і м'ясо. Все обережно перемішують і залипають квасом. Подають із зеленню кропу й смет ... Читати далі »
Категорія: Супи | Переглядів: 528 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Картоплю нарізають кубиками, скорцонеру — кружальцями, моркву натирають на крупній тертці і варять у невеликій кількості солоної води до готовності, додають кипляче молоко й вершкове масло, відразу знімають з вогню. Скорцонеру можна замінити на вівсяний корінь, кук ... Читати далі »
Категорія: Супи | Переглядів: 733 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

     Буряк, нарізаний соломкою, тушкують до готовності з оцтом і бульйоном. Моркву, петрушку, цибулю нарізають соломкою й пасерують на вершковому маслі з борошном. У киплячий бульйон кладуть нарізану картоплю. Листки шпинату (мангольду, лободи) та черешки ревеню нарізають ву ... Читати далі »
Категорія: Супи | Переглядів: 547 | Додав: sodem | Дата: 18.06.2010 | Коментарі (0)

Поділитись

Пошук

Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту
Шепетівський СТК ТСОУ
Заробіток в Інтернет
etxt.ru


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz