Дуже молоді овочі тушкують окремо з маслом у солоній воді: бамію цілими плодами, морквини нарізають уздовж навпіл, скорцонеру — на поздовжні скибочки, спаржу — довгастими шматочками, цвітну капусту — окремими суцвіттями, печериці — соломкою. Бамію, моркву, спаржу, скорц
... Читати далі »
По черзі підсмажують нарізані великими шматочками бамію або скорцонеру, баклажани, пастернак, картоплю. Складають овочі в каструлю і тушкують на слабкому вогні 20 хв, підсолюють, заправляють лимонною кислотою або нарізаними помідорами, смаженою цибулею, зеленню кропу, п
... Читати далі »
Подрібнені зерна кукурудзи варять у солоній воді, проціджують, додають до тушкованої кружальцями моркви, заправляють борошном, маслом і молоком, підсолюють, добре прогрівають при помішуванні.
Ретельно розтирають кислий сир і додають посічену петрушку, кріп, огіркову траву, гірчицю салатну. Не припиняючи розтирання, по ложці додають олію, потім молоко, заправляють сіллю і васильками, любистком.
Маргарин розігрівають, підсмажують у ньому борошно до яскраво-золотистого кольору, додають потроху холодне молоко, бульйон або воду при постійному розмішуванні маси. Варять 5—7 хв, знімають з вогню, збивають з жовтком, додаючи при цьому посічену й розтерту з сіллю
... Читати далі »
Шматочки хліба розмочують у воді, варять на слабкому вогні до утворення пюре, додають гілочку меліси й змієголовника, виймають прянощі, додають нарізаний ревінь і томлять 5—10 хв, заправляють цукром і вершковим маслом (замість хліба можна використовувати манні крупи). <
... Читати далі »
Кисле молоко або кефір збивають з холодною кип'яченою водою (1:2). Зелень огіркової трави, крес-салату, кропу, кмину розтирають з сіллю і олією, додають до збитого кефіру, ще збивають. Подають охолодженим, приправляють горіхами або посіченими вареними яйцями.
Ревінь нарізають та віднарюють у воді або бульйоні, настоюють, охолоджують відвар, проціджують. Обчищений буряк варять у воді з оцтом, охолоджують, виймають, шаткують. Відвари буряка і ревеню змішують. Зелену цибулю січуть, розтирають з яйцем і сіллю, змішують з нарізан
... Читати далі »
Листки огіркової трави дрібно січуть, листки крес-салату, гірчиці, зеленої цибулі ріжуть та розтирають з сіллю і вареним жовтком, варену картоплю нарізають кубиками, січуть варені яйця і м'ясо. Все обережно перемішують і залипають квасом. Подають із зеленню кропу й смет
... Читати далі »
Картоплю нарізають кубиками, скорцонеру — кружальцями, моркву натирають на крупній тертці і варять у невеликій кількості солоної води до готовності, додають кипляче молоко й вершкове масло, відразу знімають з вогню. Скорцонеру можна замінити на вівсяний корінь, кук
... Читати далі »
Буряк, нарізаний соломкою, тушкують до готовності з оцтом і бульйоном. Моркву, петрушку, цибулю нарізають соломкою й пасерують на вершковому маслі з борошном. У киплячий бульйон кладуть нарізану картоплю. Листки шпинату (мангольду, лободи) та черешки ревеню нарізають ву
... Читати далі »